Skip to main content

Zdravje je več kot le neokuženost s COVID-19

Pomagamo obnoviti zdravstveno oskrbo

Kot ključni akter v zdravstvenem sistemu se počutimo odgovorne za paciente. Naše poslanstvo je preprosto: izboljšati življenja bolnikov po vsem svetu. Verjamemo, da bi moral imeti vsak človek dostop do kakovostnih zdravil za obvladovanje bolezni, premagovanje okužb ali zgolj za izboljšanje splošnega zdravja. V trenutnih razmerah po svetu smo in moramo narediti vse, kar je v naši moči, da bi ohranili proizvodnjo visokokakovostnih zdravil, na katera se vsak dan zanaša več kot 200 milijonov bolnikov.

Vendar pa smo opazili, da so nekateri bolniki – zlasti tisti s kroničnimi stanji – prenehali obiskovati svojega zdravnika. Posledice tega so lahko negativne, saj se lahko stanje bolnikov, ki odlašajo z zdravljenjem, poslabša.

Razumljivo je, da so morali v luči krize COVID-19 zdravniki, sestre, bolnišnice in večina izvajalcev zdravstvenih storitev pustiti vse, kar so počeli, in odhiteti na prvo linijo, kjer je bil naval bolnikov s COVID-19, ki so čakali na zdravljenje. Po drugi strani so ljudje po vsem svetu počeli to, kar se je od njih zahtevalo - ostali so doma, da bi reševali življenja.

Nadvse smo hvaležni zdravstvenim delavcem, ki so proučevali novi virus in njegove učinke, ter tistim, ki so se vzdržali svoje redne oskrbe. Toda zdaj je treba te ljudi spodbuditi, naj ponovno obiščejo svojega zdravnika.

Zdravje je več kot le neokuženost s COVID-19

Med preživljanjem pandemije – kar nihče od nas pred tem ni izkusil – je lahko pozabiti na običajne stvari, ki jih moramo početi za svoje zdravje, kot je denimo zdravo prehranjevanje, redna vadba in zadosten spanec. Pa vendar so to stvari, ki morajo imeti prednost, da bomo ostali zdravi in da bo naš imunski sistem deloval popolno.

Razumljivo je, da so se morda bolniki s kroničnimi stanji bali obiskati svojega zdravnika ali bolnišnico zaradi zdravljenja, ne nazadnje ker nosijo večje tveganje kot drugi. Toda čas je, da nadaljujemo z obiski in ključnim zdravljenjem, ki bo pomagalo ustaliti njihova bolezenska stanja ali izboljšati kakovost njihovega življenja.

Zato smo uvedli pobudo »zdravje je več kot le neokuženost s COVID-19«, s katero želimo bolnike spodbuditi, naj še enkrat obiščejo svojega zdravnika. Pri tem jih spodbujamo, naj to storijo odgovorno v odprtem dialogu med obema stranema, da bi poiskali najboljšo možno rešitev.

Razumemo, da so zdravniki še vedno zelo zaposleni, in tudi pomembnost zajezitve širjenja COVID-19, zato smo se osredotočili samo na bolnike s kroničnimi boleznimi.

To stran delite na:

Morda vas zanima tudi…