Profil podjetja

Osredotočeno na vaše potrebe

Preprosta, poenotena družba Teva ponuja prilagodljive in dostopne rešitve za bolnike.

Naša misija je imeti položaj globalnega vodilnega podjetja na področju generičnih in bioloških zdravil, ki izboljšujejo življenja bolnikov po vsem svetu. Zdravstveni delavci, bolniki in negovalci že več kot stoletje uporabljajo zdravila družbe Teva.

Družba Teva omogoča z zagotavljanjem generičnih zdravil zdravstvenim sistemom, da lahko vsako leto privarčujejo milijarde dolarjev. 01 Danes je eno od devetih predpisanih generičnih zdravil v ZDA 02, eno od šestih pakiranj generičnih zdravil na recept, dobavljenih v Združeno kraljestvo, 03 in eno od osmih zdravil na recept v Nemčiji 04 izdelek družbe Teva.

Prizadevamo si razvijati inovativne specializirane oblike zdravljenja. V zadnjih nekaj letih smo na trg lansirali zdravila, ki se osredotočajo na težave bolnikov z migrenami in gibalnimi motnjami.

Obseg dela in obsežna ponudba zdravil je tisto, zaradi česar je družba Teva vodilno globalno podjetje. Bolnikom v več kot 60 državah ponujamo več kot 3.500 različnih zdravil. 05 Imamo enega od najobsežnejših portfeljev med farmacevtskimi družbami po svetu. Skoraj 200 milijonov ljudi po vsem svetu vsakodnevno jemlje zdravila družbe Teva 06 in več kot 1 milijon receptov na dan vključuje zdravilo družbe Teva. 02

Da bi dosegli naše bolnike v Los Angelesu ali Limi, Montevideu ali Moskvi – med vsemi farmacevtskimi družbami ima družba Teva eno od največjih in najbolj zapletenih globalnih dobavnih verig. Naše omrežje, ki združuje 43.000 zaposlenih in 70 tovarn, deluje 24 ur na dan.05 Vsako uro je v zraku letalo, na morju ladja ali na cesti tovornjak, ki zdravila družbe Teva dostavlja v lekarne in bolnišnice. Naš cilj je, da naši bolniki prejmejo ustrezno zdravilo, kjer ga potrebujejo in kadar ga potrebujejo.

Naše vodenje so oblikovali naši ljudje in kultura, ki ostaja zvesta našim skromnim začetkom. Naše vodenje že od ustanovitve družbe Teva leta 1901 v Jeruzalemu odlikujejo trdoživost, podjetniški duh in prizadevanje za izboljšanje življenja ljudi. Veseli smo, da bo Teva še naprej pomagala izboljševati zdravje bolnikov.


Reference

 1. Back to contents.

  Študija ekonomskega vpliva MGA, junij 2017

 2. Back to contents.

  Podatki IQVIA NPA – Generic TRx by Corp – MAT marec 2019

 3. Back to contents.

  Interni podatki Teve: UKMED180180 vCertification 1.2 DOF 148a 1 od 6 pakiranj zdravil na recept

 4. Back to contents.

  Združenje generikov Pro Generika na podlagi izračuna 2018 IGES (Health Pro Generika)

 5. Back to contents.

  Vir podatkov za število zdravil: Teva Global Operations

 6. Back to contents.

  Notranje analize s strani oddelka Global Insights, Access & Technologies ocenjuje število strank družbe Teva, avgust 2016 in april 2019


PLIVA Ljubljana

Pliva Ljubljana d.o.o. je bila ustanovljena 31.3.1992. Osnovna dejavnost podjetja je bila v začetku zastopanje proizvajalca zdravil Plive d.d. Zagreb na teritoriju Slovenije. Pliva d.d. je bila ustanoviteljica in 100% lastnica podjetja.

Pliva Ljubljana d.o.o. je od 23.12.2008 v lastništvu Teve Pharmaceutical Industries Ltd..

To stran delite na: