Skip to main content

Pliva Ljubljana znova na Triglavu

V Plivi Ljubljana sta nam telesna aktivnost in zdravje zelo pomembna. In ko smo pred leti razmišljali, katera aktivnost bi nas najbolj povezala, smo bili soglasni: planinarjenje.

Začeli smo počasi in zlagoma, naši vrhovi so bili čedalje višji, končni cilj: Triglav. Leta 2017 smo se prvič ekipno povzpeli na ta ponos Slovencev. Občutki so bili izjemni, mnogi od nas smo takrat prvič stali na vrhu Slovenije. Naše hribolazniške podvige nadaljujemo vse odtlej.

Triglav je postal naša tradicija, ki jo z navdušenjem ohranjamo, vsako leto s težjim vzponom in večjim izzivom. Ker sta nam pomembni varnost in izkušenost v zahtevnih poteh, gore pa so nepredvidljive, nad našimi koraki vsa leta bdi Mitja Šorn, izkušen gorski vodnik s svojo ekipo.

People together

Waterfall people

Letos smo si za vzpon na Triglav izbrali po čez zelo zahtevno pot Plemenice oziroma legendarno Bambergovo smer, ki je bila ravno letos deležna prenove. Z Mitjo smo se pripravljali na feratah, pridobili zaupanje vase in v svoje zmožnosti. A vzpon je bil pravi izziv. Kako nepredvidljive so Alpe je pokazala hitro spreminjajoča se vremenska slika - v manj kot 7 urah smo bili deležni dežja, vetra, megle, snežišč, oblakov, a na koncu sta nas nagradila sonce in pa samota pri Aljaževem stolpu, kar je izredna redkost.

Employess mountains

Kako izjemen je bil letošnji vzpon, dodaja tudi Matej Rukavina: »Štiri leta zaporedoma osvajamo Triglav, vsako leto težjo varianto. Po lanski Severni steni smo letos zagrizli na očaka po najtežji markirani nanj, Bambergovi poti čez Plemenice. In bilo nas je veliko več kot leto prej, kar pomeni, da smo vsi napredovali. Izkušnje nabiramo tudi z ostalimi turami in si kolegialno vlivamo pogum. To uspe samo ekipi, ki se dobro razume in si zaupa. Rad sem del te ekipe.«

Woman climbing the mountain

Vladka Zalaznik navdušeno: »To je to, to je ta občutek, ponovno skupaj na slovenskem očaku. Gnala sta nas dobra volja in veselje. Ponosna sem na svoje sodelavce in na sebe, da smo skupaj zmogli pot čez Plemenice do Triglava.«

Radi smo del ekipe in hvala vsem našim vodnikom - Mitji, Igorju in Luki, ki nas spodbujajo in varujejo na naših podvigih. Hvala tudi snemalcu Maksu, ki nas je spremljal in vse skupaj dokumentiral s kamero.

In hvala vsem junakom iz Plive!

Brigita Tetičkovič,

generalna direktorica Pliva Ljubljana

To stran delite na:

Morda vas zanima tudi…