• Teva Page Title

Obvestilo o obdelavi osebnih podatkov in uporabi piškotkov

OBVESTILO O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV IN UPORABI PIŠKOTKOV

To spletno stran (v nadaljevanju: Stran) upravlja družba PLIVA LJUBLJANA, farmacevtska industrija d.o.o., Ljubljana, Pot k sejmišču 35, 1231 Ljubljana - Črnuče (v nadaljevanju: Pliva Ljubljana). Pliva Ljubljana je članica skupine Teva, seznam vseh Tevinih povezanih družb pa si lahko ogledate na spletni strani http://www.tevapharm.com/.

To obvestilo o obdelavi osebnih podatkov se nanaša na osebne podatke, ki jih zbira Pliva Ljubljana kot upravljavec . Ker Pliva Ljubljana spoštuje vašo zasebnost, v nadaljevanju navajamo, v katere namene uporabljamo vaše osebne podatke in katere so vaše pravice v povezavi z varstvom osebnih podatkov.

Pliva Ljubljana lahko zbira in obdeluje vaše osebne podatke, kot so ime in priimek, naslov, telefonska številka ali e-poštni naslov, ter druge podatke, ki nam jih sami posredujete. Zaradi same narave uporabe Strani zbiramo tudi podatke o IP-naslovih in piškotkih na način, naveden v tem obvestilu. Pliva Ljubljana lahko te podatke uporablja za odgovarjanje na vaša vprašanja in vzpostavitev stika z vami, če to zahtevate, ter za boljše razumevanje vaših potreb in izboljšanje svojih izdelkov ter storitev, čeprav navedenih podatkov niste dolžni posredovati.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke

Osebne podatke zbiramo in nato obdelujemo v naslednje namene:

     1. Da bi lahko uresničili naše zakonite interese, še posebej:

a)         analizirali uporabo naše strani zaradi nenehnega izboljšanja vsebin in merjenja učinka;

b)         prilagodili uporabo naše strani ter našo komunikacijo vašim potrebam in navadam;

  1. Da bi vam lahko z vašim soglasjem:

a)         odgovarjali na vaša vprašanja ali izvajali drugo korespondenco.

V ta namen zbiramo tiste osebne podatke, ki nam jih sami posredujete in lahko vsebujejo vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko ali e-poštni naslov, ter druge podatke v vašem sporočilu. Od navedenih podatkov je edino vaš e-poštni naslov in vsebina sporočila nujen pogoj, da vas lahko kontaktiramo in odgovorimo na vaše vprašanje.

b)         zagotavljali informacije o izdelkih in storitvah Plive Ljubljana.

c)         nameščali piškotke in podobne tehnologije, kot je opisano v nadaljevanju.

  1. Da bi izpolnili zahteve, ki izhajajo iz veljavnih predpisov, posebej zahteve za zagotovitev informacij državnim organom.

            Glede na to, da je predmet poslovanja Plive Ljubljana d.o.o. prodaja zdravil in farmacevtskih proizvodov, smo zakonsko obvezani spoštovati predpise s področja farmakovigilance, pri čemer se osebni podatki obdelujejo v primeru neželenih dogodkov. Ta obdelava podatkov je nujna zaradi ocene učinka, oziroma tveganja zdravil in farmacevtskih proizvodov ter zmanjševanja neželenih dogodkov, kar hkrati pripomore k varovanju javnega interesa na področju javnega zdravja in zagotavlja visoke standarde kakovosti in varnosti zdravil in farmacevtskih proizvodov.

Prenašanje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko Pliva Ljubljana razkrije naslednjim kategorijam prejemnikov:

a)         našim zunanjim sodelavcem, strokovnim svetovalcem in zastopnikom, ki jih zavezujejo pogodbene obveznosti ohranjanja zaupnosti in zagotavljanja ustrezne ravni varnosti vaših osebnih podatkov ter ravnanja v skladu z navodili Plive Ljubljana;

b)         povezanim družbam v skupini Teva po celem svetu, pri čemer je pri prenosu podatkov zagotovljena ustrezna raven varnosti vaših osebnih podatkov;

c)         tretjim osebam kot ponudnikom storitev, ki obdelujejo vaše osebne podatke v imenu Plive Ljubljana in ki jih zavezujejo pogodbene obveznosti ohranjanja zaupnosti in zagotavljanja ustrezne ravni varnosti vaših osebnih podatkov ter ravnanja v skladu z navodili Plive Ljubljana;

d)         kupcem ali potencialnim kupcem vseh ali dela dejavnosti Plive Ljubljana (ter njihovim strokovnim svetovalcem), pri čemer bodo ti zavezani k zaupnosti; ter

e)         državnim organom, če to predpisuje zakon ali pa je to potrebno zaradi zaščite naših zakonitih interesov.

Naša Stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod našim nadzorom. Pliva Ljubljana ni odgovorna za politike ali prakse varstva osebnih podatkov drugih spletnih strani. Nekatere povezave lahko vodijo tudi na druge spletne strani, ki jih upravlja Pliva Ljubljana ali Tevine povezane družbe, ki ravnajo skladno s posebnimi politikami varstva osebnih podatkov. Če dostopate do takšnih spletnih strani , vam predlagamo, da preberete politike varstva osebnih podatkov takšnih strani, da boste razumeli, kako se na njih zbirajo in obdelujejo vaši osebni podatki.

Uporaba piškotkov na strani

Pliva Ljubljana uporablja piškotke, da bi o vas zbirala informacije in shranila vaše izbrane nastavitve v omrežju. Piškotki so besedilne datoteke, ki vsebujejo majhne količine informacij, ki se prenesejo na vašo napravo ob vašem obisku spletne strani. Ko stran ponovno obiščete, se piškotki vrnejo pripadajoči spletni strani. To je koristno, saj takšni piškotki spletni strani omogočijo prepoznavanje vaše naprave. Za več informacij o piškotkih obiščite www.allaboutcookies.org.

Pliva Ljubljana na Strani uporablja naslednje kategorije piškotkov:

Kategorija 1: nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so nujni za vaše premikanje po Strani in uporabo njenih funkcij. Brez njih vam ne bi mogli zagotavljati storitev, ki jih želite uporabljati (npr. pomnjenje vaših podatkov za prijavo).

Kategorija 2: analitični podatki

Ti podatki zbirajo informacije o tem, kako uporabniki uporabljajo Stran. Te piškotke Pliva Ljubljana na primer uporablja, da bi lažje razumeli, kako uporabniki pridejo na Stran, kako jo pregledujejo ali uporabljajo, in da bi pridobili informacije o tem, kaj lahko izboljšamo, kot so premikanje po Strani, uporabniška izkušnja in marketinške kampanje. Ti piškotki vse informacije zbirajo zbirno, zato so takšne informacije anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje načina delovanja Strani.

Kategorija 3: piškotki za večjo funkcionalnost

Ti piškotki si zapomnijo vaše izbire (npr. jezik). Takšni podatki se nato lahko uporabijo, da bi vam zagotovili izkušnjo, ki je primernejša za vaše izbire, in obiskovanje Strani, ki je prilagojeno vašim potrebam in navadam. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko v anonimni obliki, ti piškotki pa prav tako ne morejo spremljati vaše aktivnosti med ogledi drugih spletnih strani.

Kategorija 4: piškotki za ciljno oglaševanje

Ti piškotki beležijo vaše obiske Strani, posamezne strani, ki jih obiščete, in povezave, ki jim sledite. Ta zbirka navad obiskov se uporablja za zagotavljanje bolj relevantnih oglasov uporabnikom.

Če želite izbrisati katere koli piškotke, ki so že na vašem računalniku, v razdelku za pomoč in podporo spletnega brskalnika poiščite navodila za iskanje datoteke ali imenika, ki shranjuje piškotke.

Informacije o izbrisu ali nadziranju piškotkov so na voljo tudi na www.allaboutcookies.org. Upoštevajte, da z brisanjem piškotkov (ali onemogočenjem prihodnjih piškotkov) morda ne boste mogli dostopati do določenih delov strani ali uporabljati vseh funkcij Strani.

Uporaba spletnih signalov

Določeni HTML-dokumenti na naši strani in morebitna e-poštna sporočila, ki jih pošiljamo, lahko vsebujejo elektronske slike, znane kot spletni signali. Ti nam pomagajo spremljati, koliko uporabnikov je obiskalo takšne strani ali prebralo naše e-poštno sporočilo. Spletni signali zbirajo samo omejene podatke, ki vključujejo število piškotkov, čas in datum obiska Strani ter opis Strani, na kateri se spletni signal nahaja. Takšni signali ne vključujejo nobenih osebnih podatkov in se uporabljajo samo za spremljanje učinkovitosti določene kampanje.

Kako shranjujemo vaše osebne podatke in katere so vaše pravice

Vse informacije, ki smo jih zbrali o vas, hranimo pet let od zadnjega stika s Plivo Ljubljana. Po tem obdobju podatke prenesemo v arhiv, kjer jih hranimo za primere zahtevkov ali vprašanj.

Če ste se med prijavo na Stran naročili na prejemanje e-novic, komercialnih e-poštnih sporočil ali drugih obvestil od Plive Ljubljana, naših povezanih družb ali tretjih strani, vendar ste si naknadno premislili, lahko za preklic takšne izbire zaprosite prek info@tevasi.si..

Vedno lahko od podjetja Pliva Ljubljana zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov in popravek ali izbris svojih osebnih podatkov ali omejitev obdelave, ki se nanaša na vas. Prav tako imate pravico nasprotovati obdelavi in prenosljivosti svojih podatkov. Navedene pravice so lahko omejene v določenih primerih, na primer kadar obstaja zakonska obveznost v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Če ste podali soglasje za obdelavo vaših podatkov, lahko takšno soglasje kadar koli umaknete.

Če imate kakršno koli vprašanje, povezano z varstvom osebnih podatkov in uveljavljanjem svojih pravic, se lahko obrnete na našo pooblaščeno osebno za varstvo osebnih podatkov: EUPrivacy@tevaeu.com.

V primeru, da želite spremeniti ali izbrisati vaše osebne podatke, nam to sporočite info@tevasi.si.

Če menite, da je pri obdelavi vaših podatkov prišlo do kršitve s strani Plive Ljubljana, lahko pri Informacijskem pooblaščencu vložite pritožbo.

Mednarodni prenosi

Pliva Ljubljana kot del skupine Teva posluje na mednarodni ravni in lahko prenaša vaše osebne podatke v povezane družbe in države, v katerih ne prebivate in ki se nahajajo zunaj Evropskega gospodarskega prostora, vključno z državami, glede katerih ni sprejet sklep Evropske komisije o ustreznem varstvu osebnih podatkov, ker v teh državah ni zagotovljena enaka raven varstva osebnih podatkov. V zvezi s prenosom vaših podatkov v takšne države Pliva Ljubljana uporablja s strani Evropske komisije sprejete standardne pogodbe klavzule oziroma zagotavlja, da ima vsak prejemnik osebnih podatkov ustrezno potrjen sistem za varstvo zasebnosti ali zavezujoča poslovna pravila.

Spremembe tega obvestila o varstvu zasebnosti

Vsaka sprememba politike varstva osebnih podatkov Plive Ljubljana na Strani bo na njej pravočasno objavljena.

Začetek veljavnosti: 25.maj 2018